kleine parelmoervlinder, Issoria lathonia op Duifkruid. Een van de soorten uit de pakketten

1 Oktober 2022
Naar aanleiding van de vele vragen naar kant en klare pakketten gaan we vanaf 1 oktober 2022 in samenwerking met de AltijdWerkplaats (GRRU) in Bussum pakketten met planten aanbieden voor mensen die moeilijk kunnen kiezen.
Leuk om cadeau te geven, handig als je een tegelwip actie gaat houden, super handig voor gemeentes die meedoen met Actie Steenbreek.
Of gewoon voor jezelf.

Tegels gewipt

We baseren het assortiment op gebruik in geveltuinen, maar dat is omdat tegelwipacties en Actie Steenbreek daar meestal van uit gaan, maar de planten zijn natuurlijk ook altijd elders in de tuin te gebruiken. Naast deze lijstjes hebben we nog veel meer planten, waardoor je op de kwekerij zelf ook kunt aanvullen als je dat wil.

We gaan er van uit dat we van deze soorten altijd wel een substantiele voorraad hebben, maar het kan zijn natuurlijk dat er wat uitverkocht is. Dan stellen we automatisch een vervanger uit de lijst voor zodat er altijd wat mee te nemen valt.

Grotere aantallen paketten kunnen ook zolang de voorraad strekt en wil je er veel dan kunnen we ook (tegen transportkosten) het komen brengen. Wel ruim van te voren afspreken voor de planning.
Dit vervoer geldt ook voor hoveniers die zoals gebruikelijk grote aantallen per soort afnemen.

Pakketten kunnen bestaan uit een aantal soorten uit onderstaande selecties als richtlijn. We gaan nog nader bepalen hoe groot de standaardpakketten gaan zijn. Het kunnen ook 2 x 3 soorten oid. Waarschijnlijk zijn deze soorten nooit allemaal voldoende op voorraad. Dus pakketten van 12 soorten zal niet altijd gaan. We maken altijd een keuze van de soorten.

Nestkast plus boek kan ook een onderdeel zijn van een biodiversiteitspakket.

Prijzen.
Voor particulieren is de prijs per pakket de optelling van de soorten. 3,- per plant in P9 pot (kleine pot).
Voor grotere volumes bijvoorbeeld tegelwipacties en actie steenbreek van gemeenten, of buurt initiatieven en dergelijke kan een korting gegeven worden in overleg.

Ook kan er gecombineerd worden met struiken en bomen indien voorradig of bollen op pot of in het najaar los. Dit alles op afspraak.

Ook kunnen er gecombineerde pakketten gemaakt worden met een of beide boeken over Tuinieren met wilde planten of met een nestkast of met een zakje zaad van wilde planten.

Biodiversiteitspakket 1 Zandig tot redelijk humeus, zonnig en droog.

Pakket 2 Halfschaduw, zandig tot redelijk humeus en droog

Pakket 3 Vochtig en humeus, zon en halfschaduw

Pakket 4 Schaduw tot half schaduw, redelijk humeus tot humeus, droog tot licht vochtig

Pakket 5 Slootkant-ruigtkruiden voor zon en halfschaduw

Pakket 6, bloemrijk grasveld, zon halfschaduw

Pakket 7 Groendak, sedumdak zon en halfschaduw

Meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op via het contactformulier