Ons boek, een handleiding hoe je je tuin aantrekkelijk maakt voor planten, dieren en mensen, is te koop in de boekwinkel, online en bij Kas&Co! Voor maar 19,90… Ook in ons boekwinkeltje online.

Luister HIER naar Vara’s Vroege Vogels van zondag 3-1-2021 over ons boek.

217 soorten planten die in ons gebied voorkomen zijn heel aantrekkelijk om in de tuin te hebben. Sommige soorten bloeien uitbundig het hele jaar, anderen doen het een kortere tijd, sommige blijven het hele jaar groen, weer anderen verdwijnen een tijdje om op hun tijd weer enthousiast mee te doen.
En vooral het bodemleven, de insecten zoals kevers wantsen, bijen en vlinders, hun opvreters zoals sluipwespen, zweefvliegen, vogels en andere dieren zijn daar ook blij mee. En natuurlijk de planteneters zelf. Rupsen van de prachtigste vlinders, larven van zaagwespen en mineervliegen… te veel om op te noemen.

Je kunt een ‘vogeltuin’ of een ‘vlindertuin’ aanleggen maar met een tuin met wilde planten heb je voor ALLE dieren een oase, gedekte tafel, woon en leefgebied, kortom een LEVENDE TUIN!
En bovendien een heerlijke plek om te verblijven voor jezelf!

Het boek geeft een vraag op welke planten nu mooi zijn voor de mens en mooi voor het dierenleven. Kom het bekijken en kopen bij Kas&Co en je krijgt er een set kaarten van de Top 10 planten gratis bij
twv 3,50 ook wanneer je hem bij ons bestelt via boekwinkeltjes.

Ansichtenkaartenset top 10 wilde planten voor in de tuin.
Verkoop plek bij Kas&Co moet soms wat water hebben.

Je kunt het boek kopen in de boekhandel, Bij Kas&Co, Kromme rade 5, Kortenhoef, bestellen via internet of rechtstreeks bij mij bestellen in ons “boekwinkeltje”

In het voorjaar van 2022 komt het tweede deel uit. “Wilde planten in eigen tuin”.