Vervolg op Tuinieren met Wilde Planten” geen vervanging maar uitbreiding met veel tips hoe de tuin naar een natuurrijke tuin om te vormen en nog meer soorten.
Ons eerste boek met ruim 200 uitstekende tuinplanten die bij ons ook in het wild voorkomen of voorkwamen. Nu al de derde druk!

Onze boeken zijn een handleiding hoe je je tuin aantrekkelijk maakt voor planten, dieren en mensen en zijn te koop in de boekwinkel, online en bij Kas&Co! Voor maar 22,50… per stuk Ook in ons boekwinkeltje online.

Luister HIER naar Vara’s Vroege Vogels van zondag 3-1-2021 over ons eerste boek.

In ons tweede boek “Wilde Planten in eigen tuin ook uitgebreide geillustreerde lijstenet nieuwe foto’s
Nu ook aandacht hoe te zaaien
En ook aandacht voor de wat zeldzamere soorten in ‘WILDE PLANTEN in eigen tuin’

217 soorten planten en nog tientallen nieuwe soorten in het tweede boek, die in ons gebied voorkomen zijn heel aantrekkelijk om in de tuin te hebben. Sommige soorten bloeien uitbundig het hele jaar, anderen doen het een kortere tijd, sommige blijven het hele jaar groen, weer anderen verdwijnen een tijdje om op hun tijd weer enthousiast mee te doen.
En vooral het bodemleven, de insecten zoals kevers wantsen, bijen en vlinders, hun opvreters zoals sluipwespen, zweefvliegen, vogels en andere dieren zijn daar ook blij mee. En natuurlijk de planteneters zelf. Rupsen van de prachtigste vlinders, larven van zaagwespen en mineervliegen… te veel om op te noemen.
In het tweede deel nog tientallen wat moeilijkere soorten en de soorten die niet in het eerste deel pasten.

Je kunt een ‘vogeltuin’ of een ‘vlindertuin’ aanleggen maar met een tuin met wilde planten heb je voor ALLE dieren een oase, gedekte tafel, woon en leefgebied, kortom een LEVENDE TUIN!
En bovendien een heerlijke plek om te verblijven voor jezelf!

De boeken geven een antwoord op de vraag welke planten nu mooi zijn voor de mens en de levende natuur.

Ansichtenkaartenset top 10 wilde planten voor in de tuin.
In Wilde Planten in eigen tuin kijken we ook bij de kenners. Openbare tuinen waar je veel kunt leren over het toepassen van wilde planten in de tuin.

Je kunt de boeken kopen in de boekhandel, Bij Kas&Co, Kromme rade 5, Kortenhoef, bestellen via internet of rechtstreeks bij mij bestellen in ons “boekwinkeltje”

De kwekerij Kas&Co in Kortenhoef. Een voormalige tuinplantenkwekerij waar we met vrijwilligers ervaring opdoen met het zaaien en opkweken van wilde planten die makkelijk toe te passen zijn en daarnaast ook bijzondere planten in het kader van “Het Levend Archief”