De grote muur, Stellaria holostea, is een fantastische plant voor de natuurrijke tuin. Hij groeit in ons land vooral in bosranden en lichte bossen in het zuiden van het land en is niet echt algemeen. De bloei is van eind maart tot in mei. Hij stelt weinig eisen aan de grond, zelfs op arme zandgrond doet ie het nog, maar dan wel in de schaduw. Op wat vochtiger grond groeit ie ook prima in de volle zon. Er vliegen enorm veel soorten insecten op. Wilde bijen, sluipwespen, zweefvliegen, vlinders, kevers, wantsen. Alles wat stuifmeel en nectar lekker vindt komt er op af. Vaste plant en wordt ca 30-40 cm hoog.

De plant weeft zich als het ware door andere begroeiing heen en kan daarmee wel eens heel enthousiast te werk gaan, maar is eenvoudig in de hand te houden. Als je hem eenmaal hebt wil je hem niet meer kwijt.