Wondklaver, Anthyllis vulneraria is een vlinderbloemige die je vooral ziet in de duinen in Nederland op zonnige, arme, niet te zure zandgrond. Ook in kalkgraslanden en op rotsige plekken. De naam dankt hij aan de wollige beharing die wel gebruikt werd als bloedstelpend middel, zoiets als watten gebruikt worden. De plant is aantrekkelijk voor heel veel insecten. Hij bloeit meestal geel maar kan ook wit en rozerood bloeien. Maakt een enorm wortelgestel en is daarom lastig in een pot te kweken. Maar in de tuin, bijvoorbeeld een geveltuin in de volle zon wordt het een grote plant en bloeit uitbundig. We hebben ze meestal op voorraad maar vlak na de winter soms niet, omdat ze op de pot de winter niet makkelijk doorkomen, maar in de tuin is het vaste plant die na een paar jaar verdwijnt maar zich dan al uitgezaaid heeft als er wat open zand in de buurt is.

Wondklaver, Anthyllis vulneraria

Het is een vaste plant die zich op gunstige plekken kan uitzaaien en wordt ca 40 cm hoog