KasenCo, Kortenhoef

Op Nature Today staat een mooi interview waar onze drijfveren om met wilde planten voor in de tuin te werken en ze zo fanatiek te promoten, vandaan komen. Onze boeken, samen geschreven met Marlies Huijzer en fantastisch begeleidt door uitgeverij Noordboek, en de kwekerij die niet zonder de fantastische inzet van onze kwekerij vrijwilligers en freelancers kan bestaan zijn het resultaat van vrijwel heel ons leven in verbinding met en respect voor de alles omringende natuur.

Wilde margriet, Leucanthemum vulgare

Ook de vele afnemers: particulieren, liefhebbers, WildeWeelde hoveniers, biologen en ecologen die onze kwekerij een “snoepwinkel” noemen, zijn een belangrijke reden om er mee door te gaan en het kweken te blijven promoten bij andere kwekers zodat binnen niet al te lange tijd wilde planten van hier gewoon overal te koop zijn en een vast onderdeel van de groene stedelijke omgeving kunnen gaan vormen.

Zeeburgereiland Amsterdam, wegberm

Het “onkruid” verdwijnt als redder voor diverse dieren naar de tuinen en de plantsoenen. En dat onkruid blijkt toch eigenlijk wel heel mooi te zijn. Ook de kleine soorten of de enthousiast groeiende soorten. Het hoofdvoedsel voor de biodiversiteit van hier in tegenstelling tot de doorgekweekte en vaak misvormde tuinplanten van ver weg. Daar kunnen onze dieren van hier niets of nauwelijks wat mee. En daar vertellen we over op deze site.

Hier nogmaals het artikel. We zijn er erg blij mee!