Echte koekoeksbloem, Lychnis flos-cuculi

Echte koekoeksbloem, Lychnis flos-cuculi is een vrij algemene anjerachtige die het vooral op vochtige arme grond goed doet. Zandig of venig heeft de voorkeur en zelfs op wat drogere grond doet ie het prima. Hij kan behoorlijk uitzaaien behalve op droge grond. Echt langdurig droog verdraagt ie niet. Ideaal langs vijvers en in wadi’s. Bij een zanderige wadi die lang droog ligt kan hij wel eens verdwijnen maar als hij zaad heeft gemaakt komt hij vaak uit zaad weer terug, maar niet altijd.

Ook insecten maken er veel gebruik van. Bloeit in het late voorjaar de hele zomer en vaak in de nazomer als je ze snoeit of maait.

Zilveren maan op echte koekoeksbloem

Op de kwekerij hebben ze zich vaak uitgezaaid in andere potten. Het zou maar zo kunnen dat hem er als bijgroei bijkrijgt.