Er zijn heel veel lipbloemige planten. Een soortenrijke familie. Hartgespan is een hoog opgroeiende plant die wel anderhalve meter of meer kan worden en staat graag in de halfschaduw maar doet het ook goed in de zon. Gezien de namen kun je wel begrijpen dat het een veel gebruikte plant in de natuurgeneeskunde is. Hij is vrij zeldzaam in het wild maar komt veel voor in kruidentuinen. Borstelkrans is een soort die erg zeldzaam is is in ons land maar daar buiten wat algemener. Zonnig tot halfschaduw en meestal in wat kalkrijke bermen en bosranden te vinden. Wilde marjolein was tot voor kort een beschermde plant in ons land. Heel zeldzaam en dan vooral in het zuiden en op de Zeeuwse dijken maar doet het ook uitstekend in tuinen in de volle zon. Ook als keukenkruid te gebruiken en alledrie de soorten zijn enorme insectentrekkers, vlinders, wilde bijen en nog veel meer.
Ook een Wijdemeerse steenbreekplant uitgedeeld op zaterdag 30 maart 2019!

!

Advertenties